Skoči na glavno vsebino

Zaključna konferenca projekta Dvig digitalne kompetentnosti

četrtek, 19. 1. 2023 15:40

Zaključna konferenca projekta Dvig digitalne kompetentnosti v organizaciji Zavoda Republike Slovenije za šolstvo in Arnesa z naslovom “DIGDAKTIKA” bo potekala 30. avgusta 2023, od 9.00 do 16.30, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Program

Program konference bo ponudil tri plenarna predavanja, na katerih bodo vabljeni predavatelji spregovorili o pomenu in vlogi digitalnih strategij VIZ-ov (sodelavci projekta Dvig digitalnih kompetenc), spremembah učnih izkušenj in navad učečih se zaradi uporabe digitalnih tehnologij (dr. Boris Jokić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) ter o vlogi in podpori umetne inteligence poučevanju in učenju (prof. dr. Blaž Zupan, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko).

Udeleženci konference bodo lahko prisluhnili vzgojiteljem in učiteljem, ki bodo s primeri iz prakse prikazali dejavnosti za vodenje in podporo učečim se pri razvijanju, pridobivanju digitalnih kompetenc. Vsak udeleženec bo dobil tudi prevod okvirja DigComp 2.2 v slovenskem jeziku.

Prispevki bodo prikazovali kakovostne primere inovativne preobrazbe učenja in poučevanja, s poudarkom na digitalnemu opismenjevanju učečih se, usmerjanju v ustrezne načine komuniciranja in sodelovanja, izdelovanja digitalnih vsebin in opolnomočenju za odgovorne uporabnike in reševalce problemov.

V posameznih sekcijah bomo gostili priznane domače in tuje strokovnjake. Obravnavali bomo možnosti za pospešitev razvoja in udejanjanja digitalne didaktike različnih ciljnih skupin – od vrtcev, preko osnovnih in srednjih šole, do univerz in odločevalcev.

V sklopu programa konference DIGDAKTIKA pripravljamo dogodek, na katerem se bodo predstavili sponzorji konference in prikazali rešitve, ki lahko prispevajo k dvigu digitalnih kompetenc učečih se.

Vsa plenarna predavanja bodo prevajana (v slovenščino oz. angleščino), prav tako tudi nekatera sekcijska predavanja in izbrani primeri dobrih praks.

Prijava

Prijave na konferenco bodo odprte od 15. maja 2023 do zapolnitve mest (1200) v živo. Za udeležbo na daljavo prijav na konferenco ne bomo zapirali, prav tako se nam bodo na daljavo kot udeleženci pridružili tudi učitelji v sklopu študijskih srečanj.

Vabilo za prispevke

Vabilo za prispevke, ki bodo izbrani v sklop s primeri dobrih praks, bo objavljeno 16. januarja 2023. Rok za oddajo prispevka je 28. februar 2023. Obvestilo o izboru v program bodo avtorji prispevkov prejeli najkasneje do 31. marca 2023.

Vabimo vas k spremljanju spletne strani konference, na kateri bomo vsebino posodobljali z najnovejšimi informacijami.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)