Skoči na glavno vsebino

Arnes Učilnice

Arnes Učilnice so storitev, ki temelji na spletnem sistemu Moodle in omogoča digitalno učno okolje za učitelje in učence. Samo vzdrževanje Moodla je lahko zahtevno, saj je za upravljanje potrebnega kar nekaj znanja o operacijskih sistemih, spremljati je potrebno izdaje popravkov in nadgradenj, izdelovati varnostne kopije in upravljati uporabniške račune.

Na Arnesu skrbimo za tehnično vzdrževanje in s tem uporabnikom omogočamo, da se popolnoma posvetijo vsebinam, ki so pomembne v samem šolskem procesu in uporabi učilnic.

Varnost

V preteklosti je bilo veliko Moodlov zastarelih in ranljivih, pri Arnes Učilnicah pa za varnost, izdelavo varnostnih kopij in namestitev zadnjih popravkov skrbi Arnes. Poskrbljeno je za odlično odzivnost, ne glede na to, koliko uporabnikov ima posamezni Moodle.

Vtičniki in teme

Obstaja še nekaj specifičnih lastnosti uporabe Moodla na Arnes Učilnicah. Moodle na Arnes Učilnicah v največjem možnem obsegu pokriva potrebe uporabnikov. Za varnost, izdelavo varnostnih kopij in namestitev zadnjih popravkov skrbimo na Arnesu. Zaradi tega je nabor skrbniških funkcionalnosti manjši. Funkcionalnosti na nivoju predmeta pa so enake kot v katerikoli drugi postavitvi Moodla. Tako lahko spremenite videz oziroma teme na nivoju kategorije, ne pa tudi na nivoju predmeta.

Nabor vtičnikov oziroma dodatkov prav tako določamo na Arnesu in za njih tudi skrbimo. Na voljo so najbolj popularni, za katere lahko zagotovimo, da imajo dobro podporo razvijalcev.

Naročilo storitve

Storitev je mogoče naročiti prek Arnesovega Portala članic.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)