Skoči na glavno vsebino

Arnes VID

Arnes VID je videokonferenčni sistem, pri katerem za uporabo prijava ni potrebna – na ta način lahko zelo hitro organizirate sestanek ali izobraževanje na daljavo, saj prek enostavnega uporabniškega vmesnika omogoča funkcionalnosti, kot so deljenje zaslonske slike, dvigovanje rok, skupinski ali zasebni klepet.

Omogoča pa tudi prijavo z AAI-računom in rezervacijo videokonferenčne sobe, s katero postanete moderator in onemogočite vstop drugim uporabnikom pred vašim prihodom. Prav tako vam je omogočena funkcija čakalne vrste, s katero lahko vsakega uporabnika ročno dodate v konferenco.

Spletne konference Arnes VID

Storitev temelji na zelo popularni platformi Jitsi, gre pa za lastno postavitev na Arnesovih strežnikih, kar pomeni, da vsa komunikacija poteka znotraj Slovenije.

Spletne konference Arnes VID so neposredno vključene tudi v Arnes Učilnice. Spletne učilnice, ki so osrednje orodje izobraževanja na daljavo, tako postanejo okolje, v katerem lahko z učenci vzpostavite videokonferenčni stik. Navodila najdete v vodiču po Arnes Učilnicah.

Trenutno lahko videokonferenco v vaši spletni učilnici vključi upravitelj storitve Arnes Učilnice na vaši organizaciji.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)