Skoči na glavno vsebino

Dodatna gradiva o varni rabi interneta in naprav

izobrazevanje_solarji_ucenci_Arnes_iStock_000072367189_Large

Gradiva za osnovno šolo

Gradiva za šole

  • Priročnik za poučevanje zasebnosti in varstva osebnih podatkov v osnovnih in srednjih šolah: pripravil ga je informacijski pooblaščenec v okviru evropskega projekta ARCADES. Namenjen je učiteljem, vsebuje pa razlage ključnih tematik varovanja zasebnosti in osebnih podatkov ter številne aktivnosti, ki jih lahko z učenci izvedejo in tako spodbujajo njihov razmislek in odgovorno ravnanje. Priročnik je dostopen tukaj.
  • Spletni časnik Časoris je v želji po medijskem opismenjevanju otrok pripravil priročnik Otroci in mediji: Iskanje resnice v svetu novic. V njem bodo otroci dobili veliko uporabnih informacij, ki jim bodo pomagale pri uspešnem soočanju z mediji.
  • Igra Bad News ima dve verziji. Različico za nastnike in odrasle in različico Junior, ki je namenjena otrokom od 8 do 10 leta starosti. . Z njo boste krepili odpornost proti slabim spletnim infomacijam s tem, da boste igralce postavili v vlogo ljudi, ki jih ustvarjajo. Tako boste lahko učence in dijake lahko seznanili s pojavom lažnih novic in drugih oblik dezinformacij.

Splošna gradiva in nasveti

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)