Skoči na glavno vsebino

Portal Arnes Video

Arnes Video je spletni portal slovenskih izobraževalnih video vsebin. Uporabniki lahko objavijo, delijo in si ogledajo video posnetke ter jih nato vključijo v svoje spletne strani.

Vsa vsebina ostaja na strežnikih v Sloveniji, uporabnikom pa je na voljo tudi odzivna tehnična podpora.

Iskanje, ogled in deljenje posnetkov na video portalu je omogočen vsem. Za nalaganje posnetkov je potrebna prijava z AAI-računom.

Strežniki, ki tečejo v ozadju, poskrbijo za pretvorbo posnetkov v standardiziran format in več različnih kakovosti ter omogočajo ogled na različnih napravah.

Ob nalaganju posnetkov je potrebno dodati tudi podatke o avtorju, opis, kategorijo in ključne besede. Na ta način dosežemo, da so vsi video posnetki ustrezno kategorizirani, kar omogoča lažje iskanje in tvori urejen arhiv izobraževalnih vsebin.

Prenova portala, ki bo potekala konec februarja 2021, bo omogočila ustvarjanje kanalov, v katere lahko vključite več uporabnikov z različnimi vlogami, in seznamov predvajanj, ki jih lahko na enostaven način delite s povezavo. Ostale novosti najdete v novici.

Prenosi v živo

Prenosi v živo so namenjeni vsem, ki želijo dogodke v realnem času prenašati na splet in tako omogočiti spremljanje konferenc, seminarjev, koncertov širši javnosti. Uporaba je enostavna, uporabnik potrebuje le spletno ali prenosno kamero, mobilni telefon ali tablico in brezplačni program. Prenos zvoka in slike je možen le v eni smeri, sam prenos pa lahko spremlja zelo veliko število gledalcev. Arnesovi prenosi v živo so primerni tudi za profesionalne prenose dogodkov.

Uporabnikom je na voljo tehnična pomoč.

Portal Arnes Video med drugimi uporabljajo tudi Moderna galerija, Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, AKTV (študentska televizija pod mentorstvom AGRFT), Srednja šola oblikovanja Maribor …

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)