Skoči na glavno vsebino

Nastavitev odjemalca Opera Mail

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Ob prvem zagonu odjemalca Opera Mail se samodejno zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte. Za vrsto računa izberite Email ter za nadaljevanje kliknite na gumb .

V naslednjem oknu vnesite svoje osebne podatke. Pod Real name vnesite svoje ime in priimek, pod Email address pa svoj elektronski naslov. Nastavitev računa nadaljujte s klikom na gumb .

Pod Login name vnesite svoje uporabniško ime in pod Password svoje geslo. Na izbiro imate dva načina dostopanja do poštnega predala – IMAP in POP. Opisali bomo IMAP način, zato izberite slednjega. Nato kliknite na gumb .

Sledi nastavitev poštnih strežnikov. V polje Incoming server vpišite imap.arnes.si in hkrati obkljukajte možnost Use secure connection (TLS), v polje Outgoing server pa vnesite mail.arnes.si in prav tako obkljukajte možnost Use secure connection (TLS). Za nadaljevanje kliknite na gumb .

Za pravilno delovanje poštnega računa je potrebno popraviti še nastavitev varne povezave. Sledite spodnjim navodilom v točki 2.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA IN NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

V orodni vrstici izberite Opera Mail in nato Mail accounts…

Izpiše se seznam poštnih računov, ki so nastavljeni v tem odjemalcu. Izberite Arnesov poštni račun in nato kliknite na gumb .

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) – komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki. Če ta standard iz kateregakoli razloga ne bo deloval, lahko uporabite tudi šifrirano povezavo SSL. Nedelovanje TLS povezave lahko povzroči prestara različica vašega poštnega odjemalca.

Odprite zavihek  za spremembo nastavitev strežnikov:

(1) Incoming IMAP server – strežnik za dohodno pošto

V polje Server vpišite imap.arnes.si za Port number številko 993 in naredite kljukico pri Secure connection (TLS). Za Authentication izberite AUTH PLAIN ter vpišite še vaše veljavno uporabniško ime in geslo.

(2) Outgoing SMTP server – strežnik za odhodno pošto

V polje Server vpišite mail.arnes.si za Port number številko 587 in naredite kljukico pri Secure connection (TLS). Za Authentication izberite AUTH PLAIN ter vpišite še vaše veljavno uporabniško ime in geslo.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)