Skoči na glavno vsebino

BlueMail

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite s svojimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Opisana namestitev e-poštnega računa je bila testirana na mobilni napravi Huawei P10 z operacijskim sistemom Android 9.0.0.

Ker gre pri uporabi Android OS večinoma za mobilne naprave, ki uporabljajo mobilna ali priložnostna brezžična omrežja, smo privzeto opisali nastavitev varne (SSL) povezave do poštnih strežnikov, ki za odhodno povezavo vedno uporablja Arnes strežnik, neodvisno od omrežja v katerem se nahajate.

Opomba: privzeti odjemalci na starejših verzijah Androida (do 4.0.1) imajo težave pri podpiranju varne povezave SSL. V tem primeru vam za prebiranje in pošiljanje e-pošte svetujemo uporabo brezplačne aplikacije Gmail ali Outlook.

OPOZORILO: Ker je za uporabo elektronske pošte (odjemalca) potreben prenos podatkov, vam svetujemo, da se pred uporabo elektronske pošte seznanite z morebitnimi omejitvami ter cenami prenosa podatkov pri vašem mobilnem operaterju oz. ustrezno poučite o možnostih omejevanja in regulacije podatkovnega prenosa na vaši mobilni napravi.

NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Po prenosu aplikacije iz Trgovine Play jo zaženite in sledite naslednjim navodilom za namestitev računa.

V primeru, da gre za prvo namestitev nas vpraša po dodajanju računa, izberemo Add account.

V naslednjem koraku izberemo Other Email.

Nato vnesemo e-naslov (1) in geslo (2), preverimo, da polje Automatic (3) ni izbrano in pritisnemo gumb, Next (4).

Izberemo tip računa IMAP.

V novo odprtem oknu vnesemo e-naslov (1), uporabniško ime (2), geslo (3) in preverimo oziroma nastavimo možnosti dohodnega strežnika, kot naslov strežnika (4), način zaščite (5), način avtentikacija (6) in vrata strežnika (7) nato pritisnemo gumb, Next (8).

Vnesemo ali preverimo podatke še za odhodni strežnik, naslov strežnika (1), način zaščite (2) in vrata strežnika (3). Vpišemo še uporabniško ime (4), geslo (5) in pritisnemo na gumb Next (6).

Na tem koraku izpolnimo še prikazno ime (1), opis/ime računa (2) in pritisnemo na gumb Done (3).

Na zadnjem koraku namestitve samo še izberemo gumb Done in s tem zaključimo namestitev e-računa v aplikacijo BlueMail.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)