Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa MS Outlook XP (2002)

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Pri prvem zagonu Outlook XP se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

Izberite možnost Add a new e-mail account. Nadaljujte s klikom na gumbNext.

V tem primeru bomo opisali POP3 način dostopa, zato izberite možnost POP3.Nadaljujte s klikom na gumb Next.

V polje Your Name vpišite vaše ime in priimek, v polje E-mail Address vpišite vaš e-poštni naslov, v polje Incoming mail server vpišite pop3.arnes.si, v polje Outgoing mail server vpišite mail.arnes.si, v polje User Name vpišite vaše uporabniško ime in v polje Password še vaše geslo. V primeru, da vas vpisovanje gesla vsakokrat, ko se želite poslati/preveriti pošto, moti, potem izberite možnost Remember Password. Pazite, saj se s tem poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb.

Nastavitve lahko preverite s klikom gumba Test Account Settings (če imate vzpostavljeno povezavo).Po uspešnem testu nastavitev kliknite gumb Close, in nato še gumb Next.

Postopek zaključite s klikom na gumbFinish.

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV

Odprite meni Toolsin izberite možnost E-mail Accounts.

V novo odprtem oknu izberite možnost View or change existing e-mail accounts in kliknite na gumb Next.

V seznamu računov izberite želenega in kliknite gumb Change.

Pojavi se identično okno (kot tisto pri postopku ustvarjanja novega računa (accounta) s pomočjo čarovnika), v katerem lahko popravite vse pomembne nastavitve.

Kliknite še na zavihek Outgoing Server, kjer odkljukajte možnost My outgoing server requires authentication. Označite še nastavitev Use same settings as my incoming mail server.

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE SSL

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer)- komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Ker ta odjemalec tega standarda ne podpira, nastavite varno povezavo SSL.

Izberite zavihek Advanced, za oba strežnika odkljukajte možnost This server requires a secure connection (SSL), kot prikazuje slika. Vrata (port) za strežnik za prihajajočo pošto nastavite na 995, za odhodni strežnik pa na 465.

Nastavitev shranite s klikom na gumb OK. Postopek zaključite s klikom gumba Next in gumba Finish.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)