Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa MS Outlook

Osebni podatki, uporabljeni v spodnjem primeru, so izmišljeni. Pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Za ustvarjanje novega poštnega računa v meniju Orodja odprite Nastavitve računa.

Odpre se vam novo okno s poštnimi računi. Za nadaljevanje kliknite na gumb .

Odpre se okno za vpis podatkov o poštnem računu.

V polje Vaše ime vpišite vaše ime in priimek, v polje E-poštni naslov vpišite vaš e-poštni naslov in v polje Geslo vaše geslo. Geslo potrdite s ponovnim vnosom gesla v polje Znova vnesite geslo.

Potrebno je nastaviti tudi poštne strežnike, zato v spodnjem levem kotu obkljukajte možnost Ročna konfiguracija nastavitev stežnika ali dodatnih vrst strežnikov.

Postopek nastavitve e-pošte nadaljujte s klikom na gumb .

Izberite možnost Internetna e-pošta in svojo izbiro potrdite s klikom na gumb .

Za vrsto računa izberite IMAP. V polje Strežnik za dohodno pošto vnesite strežnik za prihajajočo pošto – imap.arnes.si. V polje Strežnik za odhajajočo pošto (SMTP) vnesite strežnik za odhajajočo pošto – mail.arnes.si. V polje Uporabniško ime vnesite svoje uporabniško ime ter v polje Geslo svoje geslo.

V primeru, da ne želite pred vsakim prejemanjem ali pošiljanjem znova vpisovati gesla, izberite možnost Shrani geslo. Outlook si bo zapomnil geslo, povezano s tem računom. S tem se lahko poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb.

Pred nadaljevanjem nastavite še šifrirano povezavo in vklopite avtentikacijo za odhodni strežnik. Najprej kliknite na gumb .

 

2. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer) – komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki. Svetujemo vam uporabo standarda TLS. Če ta ne bo deloval, lahko uporabite tudi SSL.

Za nastavitev varne povezave v novo odprtem oknu izberite zavihek .

Za dohodni strežnik pri Uporabi to vrsto šifrirane povezave izberite SSL in nastavite vrata strežnika na 993.

Za odhodni strežnik pri Uporabi to vrsto šifrirane povezave izberite TLS. Vrata spremenite iz 25 na 587 (mail submisson port), ki omogoča tudi SMTP avtentikacijo.

Izberite še zavihek  in obkljukajte možnost Strežnik za odhodno pošto zahteva preverjanje pristnosti. Pustite izbrano privzeto možnost Uporabi enake nastavitve, kot jih ima strežnik za dohodno pošto.

Spremembe potrdite s klikom na gumb , nato postopek zaključite s klikom  in gumba .

 

 

3. SPREMINJANJE NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

V primeru, da želite spremeniti nastavitve računa v meniju Orodja izberite Nastavitve računa.

Odpre se okno z računi. Izberite vaš račun in kliknite gumb Spremeni.

Odpre se okno z osnovnimi nastavitvami računa. Za podrobnejše nastavitve strežnikov in nastavitev varne povezave kliknite na Več nastavitev.

Prikaže se okno, v katerem lahko v različnih zavihkih spreminjate vse pomembne nastavitve. 

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)