Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa MS Outlook 2000

OPOZORILO: Slike zajemajo najpomembnejše nastavitve. Ostale nastavitve, ki niso prikazane, lahko še vedno po lastni presoji spreminjate.

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Pri prvem zagonu Outlook 2000 se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

V polje Ime za prikaz vpišite vaše ime in priimek. Nadaljujte s klikom gumba Naprej.

V polje E-poštni naslov vpišite vaš e-poštni naslov. Pri vpisu pazite na zadnji del naslova, kjer je pravilno guest.arnes.si (prevedeno kot gost) in ne quest.arnes.si. Nadaljujte s klikom na gumb .

V polju Strežnik za prihajajočo pošto je lahko izbirate med dvema (POP3, IMAP) načinoma dostopa do e-poštnega predala. V tem primeru bomo opisali POP3 način dostopa, zato v polje Strežnik za prihajajočo pošto vpišite pop3.arnes.si, v polje Strežnik za odhajajočo pošto pa mail.arnes.si. Nadaljujte s klikom na gumb Naprej.

V polje Ime računa vpišite vaše uporabniško ime in v polje Geslo še geslo.V primeru da vas moti vpisovanje gesla vsakokrat, ko se želite poslati/preveriti pošto, izberite možnost Shrani geslo . Pazite, s tem se poveča možnost zlorabe uporabniškega imena, še posebej pri računalnikih, kjer (en) računalnik uporablja več oseb. Nadaljujte s klikom na gumb.

V primeru klicnega (modemskega) dostopa izberite možnost Ročno, v primeru dostopa do Interneta preko stalne povezave pa izberite možnost Z uporabo lokalnega omrežja.

Za nadaljevanje kliknite na gumb .

S tem korakom ste zaključili postopek ustvarjanja novega računa. Postopek zaključite s klikom na gumb .

2. SPREMINJANJE NASTAVITEV RAČUNA

Odprite meni Orodjain izberite možnost Računi

V novo odprtem oknu izberite zavihek Pošta, nato izberite obstoječi račun in kliknite gumb Lastnosti.

Prikaže se novo okno, izbran je zavihek Splosno, kjer lahko spremenite svoje predhodno vpisane osebne podatke.

Nastavitve strežnikov najdete na zavihku Strežniki, kjer vpišete strežnika za prihajajočo in odhajajočo pošto, uporabniško ime in geslo. Možnost Pri prijavi uporabi varno preverjanje gesla ne sme biti odkljukana, izberite pa možnost Strežnik zahteva preverjanje gesla in kliknite na gumb Nastavitve.

Odkljukajte možnost Uporabi enake nastavitve kot za strežnik za prihajajočo pošto. Nastavitve potrdite s klikom na gumbVredu.

3. NASTAVITEV VARNE POVEZAVE

Sledi še nastavitev varne povezave za ta poštni račun.

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) in SSL (Secure Sockets Layer)- komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Ker ta odjemalec tega standarda ne podpira, nastavite varno povezavo SSL.

Pod zavihkom Dodatno za oba strežnika odkljukajte možnost Ta strežnik zahteva varno povezavo (SSL). Vrata za pop strežnik nastavite na 995, za smtp strežnik pa na 465. Nastavitve potrdite s klikom gumba Vredu.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)