Skoči na glavno vsebino

Nastavitev programa KMail 1.9.7

Osebni podatki uporabljeni v spodnjem primeru so izmišljeni, pri postopku nastavljanja jih ustrezno nadomestite z vašimi, ki jih najdete na Obvestilu o dodelitvi uporabniškega imena.

Pri prvem zagonu odjemalca se zažene čarovnik, ki vas vodi skozi postopek nastavitve e-pošte.

1. NASTAVITEV POŠTNEGA RAČUNA

Samodejno se zažene čarovnik. Za nastavitev poštnega računa kliknite na gumb Next.

Odpre se okno Account Type, kjer za vrsto računa izberite POP3 in nato za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

V polje Real name vnesite svoje ime in priimek, v polje E-mail address vnesite svoj elektronski naslov in za nadaljevanje kliknite na gumb Next.

V polje Login name vpišite uporabniško ime , v polje Password pa vaše geslo. Za nadaljevanje pritisnite na gumb Next.

V polje Incoming server vpišite strežnik pop3.arnes.si, v polje Outgoing server vpišite strežnik mail.arnes.si in nadaljujte s klikom na gumb Finish.

2. SPREMEMBA NASTAVITEV RAČUNA IN NASTAVITEV VARNE POVEZAVE TLS

Arnes omogoča varno povezavo TLS (Transport Layer Security) – komunikacija med odjemalcem in strežnikom poteka v šifrirani obliki.

Arnes priporoča uporabo varne povezave TLS. Če ta standard iz kateregakoli razloga ne bo deloval, lahko uporabite tudi SSL. Nedelovanje TLS povezave lahko povzroči prestara različica vašega poštnega odjemalca.

Za spremembo nastavitev poštnega računa kliknite na Setting in izberite Configure KMail.

Najprej uredite nastavitve prejemanja pošte. Izberite možnost Accounts, nato kliknite na zavihek Recieving. Nato za spremembo nastavitev kliknite na gumb Modify.

Pod zavihkom General lahko spremenite ime računa, uporabniško ime, geslo in strežnik za prihajajočo pošto. Nastavitev vrat (port) naj ostane privzeta, torej 110 (tudi za varno povezavo TLS).

Pod zavihkom Extras nastavite varno povezavo TLS za pop strežnik. Odkljukajte možnosti Use TLS for secure mail download. Pod Authentication Method izberite Clear Text. Nastavitev potrdite s klikom na gumb OK.

Uredite še nastavitve in varno povezavo za pošiljanje pošte. Izberite zavihek Sending. Za spremembo nastavitev kliknite na gumb Modify.

Pod zavihkom General lahko spremenite strežnik za odhajajočo pošto. Vrata (port) nastavite na 587, ki omogoča tudi SMTP avtentikacijo. Ce boste nastavili SMTP avtentikacijo, boste lahko pošiljali elektronsko pošto iz Arnesovega strežnika, ne glede na to, v katerem omrežju se boste nahajali. Označite možnost Server requires authentication in vnesite svoje uporabniško ime in geslo.

Nastavite še varno povezavo za odhodni strežnik. Izberite zavihek Security, kjer pod Encryption izberite TLS. Pod Authentication Method pa izberite PLAIN. Nastavitev potrdite s klikom na gumb OK.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)