Skoči na glavno vsebino

SIO.MdM: Prenos učencev v novo šolsko leto

sreda, 14. 9. 2016 10:01

Sistem SIO.MdM zavodom omogoča upravljanje s podatki o učečih, učiteljih in drugih strokovnih delavcih. S spletno aplikacijo lahko upravljamo z AAI-računi, s katerimi vašim uporabnikom omogočite omogočite dostop do številnih storitev, v katere se uporabniki prijavijo z istim uporabniškim imenom in geslom.

Kako lahko izvedemo prenos učencev?

Na začetku šolskega leta moramo prenesti učence iz prejšnjega šolskega leta v novo šolsko leto, kar lahko storimo na spodaj opisan način. Ob kliku na fotografijo si lahko ogledate večjo različico.

1. V meniju v zgornjem delu izberemo lansko šolsko leto.

SIO.MDM_Arnes_1

2. V levem podoknu izberemo oddelek za prenos. V osrednjem delu se na zavihku oddelka prikaže seznam učečih lanskega šolskega leta.

SIO.MDM_Arnes_2

3. Označimo učeče, katerih podatke želimo prenesti v naslednje šolsko leto.

SIO.MDM_Arnes_3

4. Kliknemo na meni “Napredno”. Izberemo povezavo “Napredovanje”.

SIO.MDM_Arnes_4

5. V pojavno okno vnesemo podatke o novem oddelku in datumu vpisa.

SIO.MDM_Arnes_5

Prenos potrdimo s klikom na gumb “Potrdi”. Sistem nas obvesti, ko operacija napredovanja uspe oz. ko se izvede prenos učečih v določeni oddelek v novem šolskem letu.

Če želimo videti podatke učečih v novem/letošnjem šolskem letu, v meniju v zgornjem delu izberemo novo/letošnje šolsko leto in v levem podoknu izberemo ustrezni oddelek, oziroma učeče na zavihku oddelka.

Celotni priročnik za uporabo sistema SIO.MdM si lahko ogledate tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)