Skoči na glavno vsebino

Uporabnikova osebna soba

Uporabniku se ob prvem vpisu v storitev kreira osebna soba v kateri lahko kadarkoli gosti videokonferenco. Uporabniku se kreira Personal Meeting ID (10 mestna številka) in URL povezava do njegove sobe: https://arnes-si.zoom.us/j/personal_meeting_ID. Obenem si lahko uporabnik določi tudi Personal Link – poosebljeno povezavo do svoje videokonferenčne sobe, katere prednost je predvsem to, da je poenostavljena. Personal Link določimo s klikom na Customize. Primer povezave: https://arnes-si.zoom.us/my/izbirna__personalizirana_koda. Z delitvijo te povezave z bodočimi udeleženci video konference dosežemo isto, kot z delitvijo URL povezave do sobe, ki vsebuje Personal Meeting ID.

Svetujemo, da si v nastavitvah profila nastavite še pravi časovni pas – ‘Time Zone’ nastavite na Belgrade, Bratislava, Ljubljana, izberite želeni datumski format – ‘Date Format’ ter želeni časovni format – ‘Time Format’.
V razdelku Meetings>Personal room lahko s klikom na Edit urejate nastavitve vaše osebne sobe. Spodaj najdete nekaj koristnih možnosti:

  • Security:
    • Passcode: nastavite lahko geslo za vstop v vašo osebno sobo
    • Waiting room: do potrditve lastnika osebne sobe, ostali uporabniki ne bodo mogli vstopiti
  • Meeting Optins:
    • Mute participants upon entry: uporabnik bo imel ob vstopu v sobo samodejno ugasnjen mikrofon (priporočena opcija ob videokonferenci z veliko uporabniki)

Osebno sobo začnete s klikom na gumb Start.

Ob prvi prijavi lahko uporabnik izbira, ali bo do konference dostopal preko Zoom aplikacije, ali se ji bo pridružil kar preko brskalnika. V kolikor boste do video konference dostopali preko aplikacije in imate to že nameščeno, se vam bo v brskalniku po kliku na Launch meeting prikazalo obvestilo, podobno spodnjemu:

Po kliku na Open Zoom Meetings se vam bo odprla aplikacija, kjer boste

Dodatne sobe

V razdelku Meetings >Upcoming lahko s pritiskom na gumb Schedule a Meeting kreirate nove, dodatne sobe. Sobi lahko dodelimo naslov oz. temo sobe, opis, določimo datum videokonference in urejamo ostale nastavitve, ki so enake nastavitvam za osebno sobo. Sobo ustvarimo s klikom na gumb Save in s tem pridobimo povezavo za vstop v novo ustvarjeno sobo. Število sob ni omejeno, kreirate jih lahko poljubno mnogo.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)