Skoči na glavno vsebino

Za prijavo v Strežnik po meri uporabite AAI-račun

torek, 11. 12. 2018 14:55

Uporabnikom Arnesovega Strežnika po meri, ki so za upravljanje svojih strežnikov uporabljali vmesnik oVirt, smo v letošnjem letu omogočili dostop prek novega spletnega vmesnika SPM. Ta omogoča bolj intuitivno ustvarjanje in upravljanje ter bolj jasen pregled nad strežniki.

Do vmesnika dostopate na povezavi https://spm.arnes.si, za prijavo pa zdaj potrebujete AAI-račun. Za dostop do vmesnika z AAI-računom vaše organizacije mora tehnični skrbnik na helpdesk@arnes.si poslati zahtevo z navedenimi AAI-računi, ki jih želite uporabljati za dostop. Obstoječi uporabniki namesto uporabniškega imena (npr. aprimer) vpišete AAI-račun (npr. aprimer@guest.arnes.si).

Po prijavi vas bo pričakalo enako stanje kot pri uporabi starega vmesnika, a virtualni strežniki, ki jih boste ustvarili v novem vmesniku, ne bodo vidni v starem vmesniku in obratno.

Zmogljiv strežnik s poljubnim operacijskim sistemom

Arnes Strežnik po meri je storitev, ki omogoča virtualizacijo strežnikov za potrebe organizacij. Članicam omogoča gostovanje virtualnega strežnika s poljubnim operacijskim sistemom in z večjimi strojnimi zmogljivostmi, ki so potrebne pri zahtevnih aplikacijah. Strežnik po meri je primeren za tiste uporabnike, ki potrebujejo zmogljivejše strežnike in imajo znanje in izkušnje pri upravljanju virtualnih strežnikov.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)