Skoči na glavno vsebino

Webinar: Kaj nam ponuja prenovljena Uporabna geografija?

ponedeljek, 22. 1. 2024 14:12

Na webinarju z naslovom »Kaj nam ponuja prenovljena Uporabna geografija?« vam bomo predstavili prenovljeno spletišče uporabna.geografija.si. Posodobili smo obstoječe vsebine in dodali nekaj novih.

Seznanili vas bomo z tematskimi mobilnimi aplikacijami, ki bodo ob geografih nagovorile tudi učitelje naravoslovja, kemije, biologije in drugih predmetov. Trenutno jih je na voljo 16, pri vseh pa so dodane spletne povezave do pregledovalnikov vnosov in zbirnega zemljevida vnosov z rezultati. Ob njihovi uporabi s pametnimi telefoni bodo učenci in dijaki dodatno motivirani za delo.
Za vse, ki imate vsebine raje predstavljene v zgodbah, bomo prikazali nekaj zgodb z zemljevidi. Marsikomu bo tovrstni pristop olajšal razumevanje predstavljene vsebine.

Predstavili vam bomo še posodobljen iskalnik po zemljevidih, ki smo ga dopolnili s številnimi novimi vsebinami – kartami, vključno z zgodovinskimi kot je npr. franciscejski kataster, sodobnimi kartografskimi podlagami v različnih merilih in s kartami vseh mobilnih aplikacij s spletišča. Če boste želeli ustvariti lasten zemljevid, je iskalnik pravo orodje za vas.

Bogata zbirka interdisciplinarnih ekskurzij

Za vse, ki se vedno znova sprašujete, kam bi peljali učence in dijake na ekskurzijo, bomo predstavili bogato zbirko interdisciplinarnih šolskih ekskurzij, katerih avtorji so učitelji. Tudi sami boste lahko dodali svojo ekskurzijo in jo delili z ostalimi uporabniki.

Prenovljeno spletišče ponuja tudi druge vsebine, med drugim prva gradiva v smeri uporabe umetne inteligence v šoli in predloge drugih virov.

Pobrskajte po spletišču in ga uporabite pri vašem delu z učenci ali dijaki, pa tudi za lastni potep …

Na webinar vabimo učitelje vseh predmetnih področij. Potekal bo v sredo, 7. februarja 2024, z začetkom ob 17. uri. Vodila ga bosta dr. Blaž Repe in dr. Tatjana Kikec.

Webinar bo potekal na aplikaciji Arnes Zoom na povezavi: https://arnes-si.zoom.us/j/92371485358?pwd=WnNzOEZDYkhIaDJGTkg5UkhYa0hKUT09

Lepo vabljeni.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)