Skoči na glavno vsebino

Vabljeni na jubilejni 10. SIRikt!

četrtek, 22. 9. 2016 11:00

SIRikt_Arnes_prijavnica_iStock_000065754541_Large_500SIRiktova desetka za učenje je naslov letošnje mednarodne konference, ki bo potekala 6. in 7. oktobra v Kranjski Gori. Gre za največji izobraževalni dogodek v Sloveniji, katerega vodilo je učenje na različne načine ob podpori IKT. Na njem pa se srečujejo in svoje izkušnje delijo vzgojitelji, učitelji, ravnatelji, profesorji, raziskovalci, študenti, učenci, strokovnjaki s področja izobraževanja ter drugih znanosti.

Konferenca s tremi zanimivimi tematskimi sklopi

Med konferenco SIRikt bomo prisluhnili plenarnim predavanjem in predstavitvam v treh tematskih sklopih.

Tematski sklop “Ustvarjamo za učenje” je namenjen simulacijam pouka, s katerimi bo predstavljeno, kako učenci uporabljajo obstoječa in ustvarjajo lastna orodja, okolja, dejavnosti in gradiva za učenje.

Učenje učencem v roke” je tematski sklop, v katerem bomo iskali odgovore na zanimiva vprašanja. Kako spodbujamo prevzemanje odgovornosti za lastno učenje? Kako spremljamo učence na poti do samostojnega in odgovornega učenja? Kako nam pri tem pomaga tehnologija? Kako vključujemo pri tem »zunanji svet«?

V tretjem tematskem sklopu “Odprto učenje” bodo svoje izkušnje predstavili tisti, ki vedo, kako organizirati učenje brez časovnih in prostorskih omejitev, kako vzpostavljati odprto učno okolje, ki omogoča samostojno učenje, kako načrtovati odgovorno učenje s pomočjo mentorja, vrstnika ali drugega strokovnjaka zunaj šole, in kakšna tehnološka okolja so najprimernejša za to.

Zanimiva razprava o uporabi mobilnih telefonov pri pouku

Novost 10. jubilejnega SIRikta je dogodek debatnega tipa – parlament. Obeta se zanimiva razprava šestih gorečnežev o uvedbi obvezne uporabe mobilnih telefonov pri pouku.

Na konferenco SIRikt se lahko še vedno prijavite tukaj.

Preberite še:

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)