Skoči na glavno vsebino

Udeležite se petega IPv6-srečanja (2. in 3. 6. 2011)

sreda, 11. 5. 2011 12:28

V Tehnološkem parku v Ljubljani bo 2. in 3. junija 2011 potekalo peto slovensko IPv6-srečanje, ki ga organiziramo Arnes, zavod Go6 in Laboratorij za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani (LTFE). Tudi tokrat bo dogodek sestavljen iz dveh delov: predavanj v četrtek in delavnic v petek.

Srečanje bo predstavljalo tudi uvod in pripravo na svetovni IPv6-dan, ki bo 8. junija 2011. Temu dogodku bo prilagojen tudi program srečanja. Tako bo glavni poudarek na problematiki prehoda ponudnikov vsebin na protokol IPv6 in njihovi pripravljenosti, da ponudijo svoje vsebine preko obeh protokolov.

Ključni govorec srečanja bo Ron Broersma, zaposlen na SPAWAR (oddelek ameriške mornarice), ki je eden od pionirjev in prvoborcev interneta. Z nami bo delil bogate izkušnje iz časov transformacije vojaškega omrežja arpa.net v internet ter kasneje uvedbe protokola IPv6 v danes največje obstoječe “enterprise” omrežje IPv6 – ameriško vojsko. Prav tako nam bo predstavil, kako se ameriška vojska pripravlja na svetovni IPv6-dan – ali morda pričakujejo kakšne težave?

Okvirni program petega IPv6-srečanja si lahko ogledate na spletni strani zavoda go6, kjer se lahko na dogodek tudi registrirate.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)