Skoči na glavno vsebino

TNC16 in 30 let skupnosti, ki gradi internet ljudi

ponedeljek, 20. 6. 2016 12:29

tnc16_Arnes_NREN_naslovna_113. junija je minilo trideset let, odkar evropska skupnost raziskovalnih in izobraževalnih omrežij tudi formalno sodeluje v sklopu združenja, ki zdaj nosi ime GÉANT. Ravno ob obletnici je v Pragi potekala uradna otvoritev letošnje najprestižnejše konference s področja raziskovalnega in izobraževalnega omreževanja TNC16.

Vodilna tema konference TNC16 je bila “Gradnja interneta ljudi”, samo konferenco pa je gostilo češko raziskovalno in izobraževalno omrežje CESNET, ki je letos praznovalo dvajseto obletnico svojega obstoja.

Konference TNC16, ki je potekala med 12. in 16. junijem, se je udeležilo rekordnih 719 udeležencev iz več kot 60 držav. Posnetke dogajanja in predavanj si lahko ogledate na spletni strani TNC16, večino predstavitev pa si je moč prenesti s klikom na naslov predavanja v seznamu na spletni strani.

V sklopu konference je Arnes udeležencem predstavil brezplačni odprti spletni tečaj o varni rabi interneta in naprav, ki je požel veliko zanimanje mednarodne skupnosti.

Konferenca se je zaključila s povabilom Christiana Panigla iz ACOnet-a, avstrijskega raziskovalnega in izobraževalnega omrežja, k udeležbi na konferenci TNC17, ki bo potekala v Linzu.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)