Skoči na glavno vsebino

Slovenski študenti so se uspešno predstavili na konferenci TNC 2011

ponedeljek, 23. 5. 2011 12:27

Na TERENA Networking Conference (TNC) 2011 v Pragi so lahko študenti iz cele Evrope že četrto leto zapored predstavili posterje z vsebinami, ki so kakorkoli povezane z obravnavanimi temami na konferenci.

Na letošnji konferenci so takšno možnost predstavitve prvič izkoristili študenti Fakultete za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani, ki so pod mentorstvom Andreja Krevla predstavili dva projekta:

Posterja sta vzbudila nemalo pozornosti in bila tudi izpostavljena na spletni strani konference.

Izdelava posterjev je avtorjem omogočila tudi brezplačno udeležbo na konferenci oziroma plačilo kotizacije. Takšna možnost sodelovanja ponuja odlično priložnost za vse študente, ki želijo predstaviti svoje ideje in vzpostaviti nova mednarodna poznanstva.

Študenti FRI pred svojim izdelkom

Andrej Krevl, mentor: “Konferenca je odlična priložnost za študente, da pokažejo svoje znanje in se hkrati v živo srečajo z najsodobnejšo tehnologijo in vrhunskimi strokovnjaki. Vsekakor se vrnemo prihodnje leto, te obiske bomo skušali napraviti “tradicionalne”.

TNC je največje in najbolj uveljavljeno srečanje evropskih raziskovalnih in izobraževalnih omrežij. Organizira ga združenje TERENA, katerega član je tudi Arnes.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)