Skoči na glavno vsebino

Prepoznavanje in odzivanje na anomalije v omrežju

ponedeljek, 28. 11. 2016 12:14

SINOG_delavnica_Arnes_SI-CERT_iStock_000072134463_Large_500SINOG, forum omrežnih strokovnjakov, omrežne strokovnjake in zainteresirano javnost 8. decembra vabi na tematsko delavnico o prepoznavanju in odzivanju na anomalije v omrežju.

Delavnica bo potekala v veliki dvorani Instituta Jožef Stefan na Jamovi 39 v Ljubljani. V šestih zanimivih predavanjih bodo predstavljene različne rešitve spremljanja prometa tako z vidika delovanja omrežja, strežnikov, storitev in aplikacij, kot tudi z vidika varnosti.

Arnes o analizi prometa in o kibernetskih napadih

Posebej izpostavljamo predavanje »10 Gbit/s prometa in več — kaj lahko analiziram z običajnim strežnikom?« sodelavca Arnesa Mihe Jemca. Gorazd Božič iz nacionalnega odzivnega centra SI-CERT, ki deluje pod okriljem Arnesa, bo predstavil tudi oktobrsko vseevropsko vajo za zaščito EU infrastrukture pred kibernetskimi napadi, kjer bomo lahko zvedeli, kaj je namen vaje, kdo je pri njej sodeloval in kaj lahko rečemo o njeni koristnosti.

Prijava na dogodek je obvezna. Število mest v dvorani je omejeno, zato s prijavo ne odlašajte. Več o dogodku si preberite na: https://www.sinog.si/sinog/sinog-3-1/agenda-3-1/

Za prenos v živo bo skrbel Arnes, lahko si ga boste ogledali tudi na portalu Arnes Video.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)