Skoči na glavno vsebino

Phishing napadi na uporabnike Arnesa

torek, 24. 10. 2023 12:54

Uporabniki storitev Arnesa so v zadnjem času večkrat prejeli e-sporočila, pri katerih so napadalci modificirali legitimna sporočila, ki jih pošiljamo z novičnikom Arnes Informator.

Uporabniki Arnesove e-pošte naj bodo pozorni pri odpiranju spletnih povezav, ki so navedene v elektronski pošti, ki so jo prejeli s strani neznancev, tudi če spominjajo na sporočila, ki jih že poznajo.

Sporočilo s povezavo na lažno spletno stran

Nekateri Arnesovi uporabniki so prejeli sporočila, v katerih je bilo navedeno, da gre za Arnesovo obvestilo o izvajanju naključnih pregledov, s pomočjo katerih bi ugotovili, da so prijave v e-pošto res vaše. V takih sporočilih je povezava na lažno spletno stran, na kateri so napadalci zahtevali, da jim uporabnik posreduje svoje podatke.

Ne vpisujte vaših podatkov

Lažna stran in sporočilo sta bili napisani v polomljeni slovenščini. Na podobnih straneh ne vpisujte vaših podatkov, če ste to v kakšnem primeru že storili, nemudoma zamenjajte vaše geslo za vstop v spletno pošto.

Opozarjamo vas, da vam z Arnesa nikoli ne bomo poslali obvestila, v katerem bi morali prek spletne povezave posredovati podatke za dostop do Arnesove spletne pošte.

Bodite previdni, če bo obvestilo od vas zahtevalo klik na sumljivo povezavo (drugačna domena kot je arnes.si) in bo napisano v polomljeni slovenščini. Več o napadih phishing in drugih spletnih prevarah lahko preberete na portalu Varni na internetu.

 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)