Skoči na glavno vsebino

Odprta registracija na Arnes konferenco 2010

sreda, 24. 3. 2010 12:34

Letošnja Arnes konferenca bo potekala 14. aprila 2010 v Kranjski Gori. Konferenca je namenjena vsem, ki se na področju izobraževanja in raziskovanja ukvarjate z IT tehnologijami in storitvami.

Konferenco sestavljajo 4 vsebinski sklopi (program konference):

  • AAI tehnologije enotne prijave
  • Varnost
  • Napredna omrežja
  • Novi načini poučevanja in multimedija

Število mest za udeležence Arnes konference je omejeno, zato vam svetujemo, da se čim prej prijavite.

AAI tehnologije enotne prijave

Enostavna in varna prijava v omrežje ali za dostop do storitev je zaradi vse večjega števila storitev in uporabnikov postala nujna. V evropskih okoljih nastajajo standardizirane rešitve enotne prijave, ki bodo na informacijski ravni povezale evropski raziskovalni in izobraževalni prostor. Univerza v Malagi je ena izmed univerz, ki so vodilne na področju uvajanja enotne prijave. Tehnološke in organizacijske rešitve, s katerimi uvajajo nove tehnologije, bo predstavil Victoriano Giralt, vodja računalniškega centra na Univerzi v Malagi. Rešitve za enotne prijave v Sloveniji pa bodo predavatelji osvetlili v posebnem strokovnem bloku: Tehnologije za napredno overjanje (AAI) in upravljanje identitet (IdM).

Varnost

Zaradi števila uporabnikov in odvisnosti delovanja izobraževalnih in raziskovalnih organizacij, je varnost vedno aktualna in pomembna tema. Na letošnji konferenci bodo predavatelji predstavili predvsem uporabo in upravljanje spletnih aplikacij z vidika varnosti za uporabnike in ustanove. Obravnavali bomo tudi pravice uporabnikov v omrežjih izobraževalnih iz raziskovalnih organizacij.

Napredna omrežja

V sklopu predavanj “napredna omrežja” bomo povzeli paleto novih tehnologij od: DWDM, IPv6, QoS, do načinov nadzora omrežja in nudenja podpore. Z izpiljenimi predavatelji in zanimivimi temami bodo predavanja koristna za vse upravljavce komunikacijskih omrežij.

Multimedija

V tem sklopu predavanj bomo obravnavali napredne načine učenja in poučevanja s pomočjo novih IT in multimedijskih tehnologij. Predstavili bomo virtualizirana učna okolja, videokonferenčna orodja in tudi lastne odprtokodne rešitve.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)