Skoči na glavno vsebino

Ob mednarodnem dnevu žena…

sreda, 8. 3. 2023 15:50

Danes po vsem svetu praznujemo dan žena, na Arnesu pa bi radi današnji dan posvetili ženskam, ki delajo na področju STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika), še posebej tistim, ki so aktivne v raziskovalni in izobraževalni skupnosti.

Tudi GÉANT, ki na mednarodni ravni povezuje raziskovalne in izobraževalne mreže, se zaveda pomembnosti opozarjanja na neenakosti med spoloma, zato v letošnjem marcu vodi kampanjo ozaveščanja o vlogi, ki jo imajo ženske v raziskovalni in izobraževalni skupnosti.

V okviru meseca žensk so na GÉANT-u pripravili videoposnetek, v katerem ženske iz svetovne raziskovalno-izobraževalne skupnosti v svojih maternih jezikih podajo pomembno sporočilo:

Področje STEM se spreminja na globalni ravni, prizadevanja za spremembe pa vodijo prav ženske iz raziskovalne in izobraževalne skupnosti.

Proti koncu videa lahko poslušate tudi slovensko sporočilo Arnesove inženirke za nadzor omrežja.

Tudi sicer se na Arnesu že dolgo zavedamo pomembnosti omogočanja enakih socialnih in ekonomskih možnosti za oba spola, letos pa smo pripravili tudi akcijski načrt za enakost spolov.

Spoštovanja, enakopravnosti, pravičnosti ter ljubezni poln dan vam želimo danes in vsak dan.

Vaš Arnes

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)