Skoči na glavno vsebino

Novosti na portalu Arnes Video

petek, 25. 11. 2022 11:16

Tudi v letošnjem letu posodabljamo in skupaj z vami sooblikujemo portal Arnes Video. Veseli nas, ko se na nas obračate s predlogi in popravki, in si takega sodelovanja nadejamo še naprej. V preteklem letu smo na portalu uredili številne popravke in dodali nekaj novih funkcionalnosti.

VR podpora

Z začetkom oktobra lahko nalagate tudi posnetke 360° oziroma VR (virtualna resničnost). Ob nalaganju takšnega posnetka v naprednih nastavitvah izberite posnetek 360° in želeno projekcijo. Naložene posnetke je nato mogoče predvajati v brskalnikih na osebnih računalnikih ali telefonih, za pravo izkušnjo VR pa lahko uporabite tudi očala za virtualno resničnost. Funkcionalnosti VR lahko izkoristite tudi pri prenosih v živo in dogodek gledalcem prenašate iz vseh zornih kotov.

Naročanje na kanale

Ob prvi prijavi v storitev Arnes Video se vam ustvari osebni kanal za odlaganje posnetkov. Lahko ustvarite poljubno število novih kanalov in jih soupravljate z drugimi uporabniki. Veliko institucij funkcionalnost že uporablja in so na primer ustvarili šolski kanal ter s samo dvema klikoma omogočili, da lahko na kanal posnetke nalagajo vsi zaposleni v organizaciji.

Po novem imajo kanali tudi naročnine. Vsi obiskovalci portala se lahko naročijo na poljuben kanal, kar pomeni, da bodo prek elektronske pošte prejeli obvestilo o novem javnem posnetku. Tako lahko npr. starši ostanejo na tekočem glede dogajanja na šoli. Vi pa se hitro naročite na Arnesov kanal!

Zanimive objave najdete tudi na kanalih drugih institucij na primer IJS ali pa na kanalu študentske Akademske televizije.

Napovednik posnetkov

Če imate videoposnetek posebnega dogodka, morda premiero filma ali proslave, lahko v naprednih nastavitvah izpolnite polje »Na voljo od«, s tem pa predčasno naložite posnetek. S to funkcijo lahko gledalcem pošljete povezavo do videoposnetka že predčasno, da bodo nestrpno pričakovali prvi prikaz videoposnetka. Za še bolj mikavno predstavo posnetku dodajte še predogledno sličico.

Možnost komentiranja

Pri prenovi portala Arnes Video smo umaknili možnost komentiranja posnetkov in prenosov v živo, saj se nam je zdelo, da funkcionalnosti ne uporabljate pogosto. Prijazno ste nas obvestili, da se motimo in da številke v bazi niso vse, zato smo funkcionalnost spet uvedli. Komentiranje posnetkov lahko vklopite ali izklopite v naprednih nastavitvah.

Statistika

Verjetno ste že opazili gumb za statistiko pod vašim posnetkom ali prenosom v živo. S klikom nanj lahko prenesete statistiko ogledov vašega posnetka po dnevih oziroma po minutah, kadar gre za prenose v živo. Možnost analitike za vaše posnetke bi radi še nekoliko izboljšali, zato bomo veseli vaših predlogov. 

Pre-roll

Pred-predvajanje posnetka je novost, ki omogoča, da pred posnetkom predvajate še en posnetek. Ta funkcionalnost je predvsem prikladna pri dodajanju opozoril o starostnih omejitvah in podobnih sporočilih. Lahko jo uporabite tudi za predvajanje uvodne špice vaše organizacije – tako je ni treba vsakič znova dodajati v vaš videoposnetek.

Funkcionalnost najdete pri naprednih nastavitvah, kjer se skriva pod imenom »Predvajaj pred posnetkom«.

Vdelava klepeta pri prenosih v živo

Načrtujete posebno prireditev, ki bi jo radi predvajali v živo prek našega portala? Ker ste se potrudili in imate za svojo proslavo tudi tematsko spletno stran, si želite vanjo vdelati prenos v živo. Takšnih primerov je bilo v preteklih letih veliko, zato smo se odločili ob prenosu v živo ponuditi tudi možnost klepeta z vdelavo preko tehnologije iframe. Tako lahko vaši obiskovalci prenos spremljajo na vaši vstopni točki in se vanj tudi aktivno vključijo v klepetu.

Arnes Video ponuja tudi API-je

Ste vedeli, da Baza slovenskih filmov gosti velik del filmov na portalu Arnes Video? Njihovi filmi so na voljo samo prek njihove spletne strani in s prijavo.

Razvili smo API-je, ki omogočajo uporabo video portala kot zaledje drugim spletnim stranem za video na zahtevo. S pomočjo skrivnih ključev so tako posnetki na voljo le na vaši spletni strani. Vgradili smo še dodatno zaščito, da uporabniki teh posnetkov ne morejo deliti naprej drugače kot prek vaše spletne strani. Za lažje upravljanje smo dodali še API za nalaganje videoposnetkov.

Če imate v mislih projekt, ki bi te funkcionalnosti potreboval, nam lahko pišete in preverili bomo možnosti sodelovanja.

Arnes Učilnice in Arnes Splet

Storitev Arnes Video smo povezali z Arnes Učilnicami in Arnes Spletom. Tam boste našli vtičnika, ki vam omogočata nalaganje posnetkov z Arnes Spleta ali Učilnic neposredno na portal Arnes Video. Prav tako lahko brskate po svojih in tujih posnetkih in jih vdelate v svoje spletne prostore, pri tem pa vam ni treba zapustiti Učilnic ali Spleta.

Razvijamo naprej

Tudi v naslednjem letu pričakujemo veliko novosti na našem portalu Arnes Video. Vemo pa, da video portala ne oblikujemo sami, ampak nam lahko to uspeva samo v sodelovanju z vami. Zato vas  spodbujamo, da nam pišete na video-podpora@arnes.si in podate svoje predloge za izboljšavo. Naše storitve dosegajo svoj namen šele, ko služijo vam in lajšajo delo.

Obvestilo lastnikom kanalov prenosov v živo

V izdihljajih letošnjega leta posodabljamo storitev prenosov v živo. Večinoma gre za dela »pod pokrovom« in na samo uporabniško izkušnjo ne bo večjega vpliva. Želimo si predvsem dosegati večjo zanesljivost delovanja, zato bomo uvedli brisanje starih kanalov za prenose v živo. Šest mesecev po preteklem dogodku bomo kanale za prenose v živo brisali, seveda s predhodnim obvestilom na vaš elektronski naslov. V kolikor bi se izbrisu kanala radi izognili, nastavite »Predviden konec prenosa« na kasnejši datum.

 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)