Skoči na glavno vsebino

Nagradni natečaj za osnovne šole SAFE-SI

petek, 9. 11. 2012 12:13

Točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI znova vabi osnovnošolce k sodelovanju v nagradnem natečaju, v okviru katerega letos tematsko v ospredje postavljamo vse bolj priljubljene mobilne naprave (mobilnike, pametne telefone, dlančnike, tablične računalnike …) in njih varno in odgovorno uporabo med otroki in mladimi.

Natečaj poteka v treh ločenih kategorijah:

  • Ovčke natečaj  – Internet v mojem žepu – za 1. triado OŠ;
  • Strip natečaj – Internet v mojem žepu – za 2. triado OŠ;
  • Video natečaj – Internet v mojem žepu – za 3. triado OŠ.

Do 14. decembra 2012 se lahko učenci pod vodstvom mentorja  posamezno ali v skupini do 6 učencev prijavijo v natečaj prek spletnega obrazca na rid.safe.si. Na tej spletni strani najdete tudi več informacij o razpisanih temah in ostala podrobnejša navodila za prijavitelje.

Najbolje ocenjeni prispevki bodo nagrajeni na zaključnem dogodku natečaja, ki bo potekal v maju:

  • Avtorji prvih treh najboljših izdelkov iz vsake kategorije izdelkov prejmejo zanimive praktične nagrade.
  • Mentorji nagrajenih izdelkov prejmejo potrdilo o mentorstvu.

Vsi sodelujoči učenci in mentorji prejmejo potrdila o sodelovanju.

Glavni namen tekmovanja je spodbuditi kreativen in poglobljen razmislek otrok in mladine o tem, kako nove tehnologije oblikujejo vsakdanje življenje, in hkrati sprožiti pogovor in učenje o varnem in odgovornem načinu rabe novih tehnologij v šoli in zunaj nje. Ker bo naslednji dan varne rabe interneta 5. 2. 2013 v Sloveniji posvečen varni rabi mobilnih naprav, tudi v natečaju izpostavljamo to temo. Vse več otrok dobi v uporabo pametne mobilnike in druge mobilne naprave že zelo zgodaj. Da zagotovimo, da jih bodo znali uporabljati varno in odgovorno, je pomemben pogovor o tem tudi v šoli.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)