Skoči na glavno vsebino

TNC22: Oglejte si posnetke s konference in predavanja Arnesovcev

ponedeljek, 13. 6. 2022 10:39

Konferenca TNC22 v Trstu je potekala med 13. in 17. junijem. Srečanje je organiziral GÉANT, gostilo pa ga je italijansko nacionalno izobraževalno in raziskovalno omrežje GARR. TNC22 velja za najprestižnejšo konferenco s področja raziskovalnega in izobraževalnega omreževanja.

O težavah zaradi odločitev algoritma in mejnikih zgodovine videa

Na konferenci ste lahko spremljali tudi dve predstavitvi strokovnjakov z Arnesa.

Tomi Dolenc je tako v torek, 14. junija, v sklopu petminutnih predstavitev, na medijsko odmevnem primeru izbrisanih profilov Podiplomske šole ZRC SAZU na Facebooku prikazal težave, ki lahko nastanejo zaradi napačnih odločitev algoritma, in izpostavil potrebo po živih medčloveških komunikacijah – omrežij ljudi, ki lahko takšne težave rešujejo. Njegovo predavanje najdete na naslednji povezavi, začne se na točki 1:09:30.

Matija Čufer se je v sredo, 15. junija, v kratki petminutni predstavitvi sprehodil čez nekaj mejnikov v zgodovini razvoja filmske industrije, ki jo je s pojavo videa na zahtevo na začetku tega stoletja prepletel z razvojem dogodkov na Arnesu s tega področja. Poudarek je bil na prenovljenem portalu Arnes Video. Njegovo predavanje si lahko ogledate na naslednji povezavi, Matija nastopi na točki 56:23.

Ostale posnetke si lahko ogledate na spletišču konference.

Krmarjenje po neraziskanem

Naslov konference TNC22 je Krmarjenje po neraziskanem in je navdihnjen z idejo, da smo se v zadnjih dveh letih učili krmariti z novimi načini dela, novimi načini življenja, novimi načini interakcij. Ko gledamo v prihodnost in čas po pandemiji, ugotavljamo, da so se načini interakcij za vedno spremenili. TNC22 bo namenjen načrtovanju ponovnega povezovanja, raziskovanja in upravljanja spremenjenega okolja in premisleku, kako lahko skupaj postanemo močnejši.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)