Skoči na glavno vsebino

Na Mreži znanja: Iskali smo zdravila in našli dobre prakse

torek, 24. 11. 2020 9:00

Letos ste Mrežo znanja spremljali 25. in 26. novembra. Predavanjem ste lahko sledili v živo na portalu Arnes Video, kjer ste lahko v klepetu predavateljem postavljali vprašanja.

Na povezavi v skupnostih SIO najdete kviza in anketo, ki jih morate rešiti za pridobitev značke in potrdila o udeležbi. Potrdilo za prvi dan dobite, ko rešite kviz za prvi dan in anketo. Potrdilo za drugi dan dobite, ko rešite kviz za drugi dan in anketo. Seveda je dovolj, da anketo rešite enkrat.

Če potrdila ne potrebujete, vas vseeno prosimo, da odgovorite na anketo o dogodku.

Oba kviza in anketa bodo odprti do vključno 29. novembra.

O odprti znanosti in iskanju zdravil s superračunalniki

Posebna gostja prvega sklopa predavanj o odprti znanosti in superračunalništvu bo dr. Marinka Žitnik z Univerze Harvard, ki se osredotoča predvsem na uporabo strojnega učenja v znanosti in medicini. V zadnjih mesecih aktivno sodeluje tudi pri iskanju zdravila za COVID-19.

Izobraževanje na daljavo in psihološki učinki

Po uradni otvoritvi konference bosta sledili predavanji o izobraževanju na daljavo in njegovih psiholoških učinkih. Predavanji bosta pripravila dr. Damijan Štefanc s Filozofske fakultete in dr. Marija Anderluh z UKC Ljubljana.

Posebni gost Mreže znanja bo Klaas Wierenga, izumitelj omrežja eduroam in član dvorane slavnih interneta.

Umetna inteligenca in lažne novice v času epidemije

Prisluhnili boste lahko tudi predavanjem o umetni inteligenci in njeni pomembnosti dr. Martina Žnidaršiča z Instituta Jožefa Stefana in Filipa Muki Dobranića, o lažnih novicah in vplivnežih v času epidemije Lenarta Kučića ter povezovanju biologije, tehnologije in umetnosti postmedijske umetnice Saše Spačal.

Kako smo zgradili šole prihodnosti?

Drugi dan konference bo namenjen IKT infrastrukturi, opremi in storitvam v vzgoji in izobraževanju, hrvaškemu projektu, ki ga je nagradila Evropska komisija, pregledu dogajanja na Arnesu med izobraževanjem na daljavo, kibernetski varnosti in predstavitvam praktičnih ter poglobljenih primerov rabe storitev.

Podrobni program najdete na spletni strani konference Mreža znanja.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)