Skoči na glavno vsebino

Mreža znanja 2021: Najprej o kompetencah in digitalnih pravicah mladih

torek, 9. 11. 2021 10:46

Letošnja Mreža znanja se bo začela 23. novembra, ob 12. uri, s strokovnim posvetom z naslovom Digitalna edukacija: Kakšne kompetence omogočajo mladim uresničevanje digitalnih pravic?

Digitalne tehnologije so vseprisotne v odraščanju sodobnih otrok in mladostnikov. Njihov svet je “globoko mediatiziran”, kot bi rekel eden vodilnih strokovnjakov za sodobne komunikacijske in medijske študije Andreas Hepp, ki v svojih študijah osvetljuje prežetost sodobne družbe s tehnologijo in mediji. Novi konteksti od odraščajočih zahtevajo tudi posebne kompetence oz. pismenost(i), ki jih morda še ne znamo čisto ustrezno naslavljati in poučevati.

Gradimo pismenost odraščajočih v digitalni družbi

Gre za drugega iz serije strokovnih posvetov o digitalnih pravicah otrok, v sklopu katerih izpostavljamo različne kategorije kompetenc, ki gradijo pismenost odraščajočih v digitalizirani družbi: medijska, informacijska, računalniška, digitalna … ter diskutiramo o tem, kako v procesu izobraževanja mlade opolnomočiti za uresničevanje svojih pravic v mediatiziranem vsakdanu.

Na posvetu bodo sodelovali Katja K. Ošljak, Zavod Vsak, dr. Borut Čampelj, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, dr. Veronika Tašner, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani in Domen Savič, Državljan D. Vodila ga bo novinarka Radia Prvi, Urška Henigman. Posvet organiziramo v sodelovanju z Registrom za .si.

Prijave na konferenco Mreža znanja so že odprte. Udeležba je tudi letos brezplačna. Na spletišču Mreže znanja najdete tudi program konference.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)