Skoči na glavno vsebino

Lažna sporočila guest.arnes.si uporabnikom elektronske pošte

petek, 24. 1. 2014 10:59

Zopet opažamo trend naraščanja lažnih phishing sporočil za posredovanje Arnesovih uporabniških podatkov (uporabniško ime, geslo, elektronski naslov …). Na takšna sporočila ne odgovarjate, saj od vas nikoli ne bomo zahtevali posredovanja tovrstnih podatkov. Prav tako ne klikajte na povezave v takšnih sporočilih in vaših podatkov ne vpisujte na spletnih straneh, do katerih vas vodijo.

Nekatera izmed takih sporočil vas želijo prepričati, da je vaš računalnik zlorabljen, da vam zmanjkuje prostora na strežniku ali kaj podobnega. V vseh primerih pa vas pozivajo, da se odzovete takoj. Lažna sporočila pogosto prepoznate tudi po polomljeni slovenščini in nenavadnih elektronskih naslovih.

Predvidevamo, da se bodo takšne prevare v prihodnosti še dogajale, tako da vse uporabnike opozarjamo, da so kar se da previdni. Na Arnesu sicer sprejmemo vse potrebne ukrepe za omejitev širjenja tovrstnih sporočil, vendar pa lahko pošto nekaj uporabnikov še vedno prejme.

Če ste sledili navodilom v tovrstnih elektronskih sporočilih in svoje podatke posredovali tretjim osebam, se lahko za nasvet obrnete na Arnesov varnostni center SI-CERT po elektronski pošti na naslov cert(at)cert.si ali po telefonu na številko (01) 479 88 22.

Priporočamo vam tudi, da spremljate aktualne objave na naših straneh www.arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)