Skoči na glavno vsebino

Konferenca GÉANT2 – A Global Leader

sreda, 5. 3. 2008 12:35

Na Bledu je v hotelu Golf 3. in 4. marca potekala mednarodna konferenca “GÉANT2 – A Global Leader”, ki sta jo skupaj organizirala DANTE in Arnes.

Na konferenci “GÉANT2 – A Global Leader” so predavatelji predstavili pozitivne učinke, ki jih ima vzpostavitev tehnološko napredne vseevropske e-infrastrukture na vzpostavljanje Evropskega prostora kot novega centra svetovne znanosti. Na srečanju so udeleženci obravnavali tudi načrte za nadgradnjo zdajšnjega omrežja GÉANT2 in težave raziskovalnih skupnosti v manj razvitih državah pri dostopu do informacijske infrastrukture. Prav pri odpravljanju digitalne ločnice med bolj in manj razvitimi okolji ima omrežje GÉANT2 pomembno vlogo, kar mu tudi s financiranjem tovrstnih projektov priznava Evropska komisija.

GÉANT2 je sedma generacija vseevropskega raziskovalnega in izobraževalnega omrežja in omogoča več deset gigabitne hitrosti, namensko vzpostavljene točka-točka več gigabitne povezave, zagotavljanje kakovosti storitev in zanesljivost delovanja.

Nacionalna Arnesova optična hrbtenica je zasnovana na WDM tehnologiji, ki omogoča več deset gigabitne hitrosti in v Sloveniji vzpostavlja polno hibridno funkcionalnost omrežja GÉANT2.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)