Skoči na glavno vsebino

Kako naj učenci postavijo spletne strani?

torek, 11. 10. 2016 16:12

Arnes-Splet_WordPress_solske-spletne-strani_iStock_000047406706_Large_500Učenci in dijaki lahko v okviru pouka, krožkov, ali kot predstavitev šolskih projektov s pomočjo storitve Arnes Splet hitro in na enostaven način postavljajo spletne strani. Učenci in dijaki se pri tem odločajo za različne tematike, na nekaterih šolah tako učenci postavljajo tudi strani podjetij, pravih ali neobstoječih, in pri tem pridobivajo koristno znanje.

Obiskovalcu se pohvalite, da gre za šolski izdelek

Izdelek je lahko nato javno dostopna stran, ki je videti kot pravo, aktivno spletišče nekega podjetja, a ker v resnici to ni, je prav, da takšno spletno stran ustrezno označimo. Seveda bo najlepše, če se naključnemu obiskovalcu pohvalite, da gre za izdelek šolske aktivnosti.

Morebitni obiskovalci takšne strani, ki jo lahko najde tudi spletni iskalnik, bi lahko bili v nasprotnem primeru zavedeni in na svojo poizvedbo od podjetja, ki naj bi ga stran predstavljala, pričakovali odziv, obenem pa takšna stran na šolskem strežniku ali v okviru storitve Arnes Splet daje videz kršitve dopustne, nekomercialne rabe.

Šolam, učiteljem, učencem in dijakom priporočamo, da na takšnih spletnih straneh vedno na vidno mesto dodajo oznako ali opombo, da gre za učno spletno stran.

Najbolj priljubljena rešitev na svetu

Za uporabnika prijazna, hitra in enostavna spletna aplikacija Arnes Splet temelji na najbolj priljubljeni rešitvi za upravljanje spletnih vsebin na svetu – WordPress.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)