Skoči na glavno vsebino

Javna razprava o nacionalnem preverjanju znanja na spletni strani SIO

ponedeljek, 21. 9. 2015 8:25

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport odpirajo javno razpravo o nacionalnem preverjanju znanja. Do konca oktobra 2015 zbirajo mnenja, predloge, refleksije na spletni strani SIO – Slovensko izobraževalno omrežje: url.sio.si/npz15 ali na elektronski naslov: npz.mizs@gov.si.

Nacionalno preverjanje znanja (NPZ) je v preteklosti v strokovni in splošni javnosti sprožalo številne odzive. Na ministrstvu so jih spremljali in ocenili, da je NPZ na razpotju, da ga je potrebno ponovno premisliti. Zato so se odločili, da vse deležnike, ki se jih ta tematika dotika, povabijo v razpravo o nadaljnjem razvoju NPZ in tudi na ta način pripravijo podlage za vnaprej.

Zanima jih vaše mnenje:

  • kako vidite nacionalno preverjanje znanja, zakaj in za kaj ga v prihodnje uporabljati;
  • na kakšen način ga izvesti, kdaj, v katerih obdobjih otrokovega šolanja;
  • kaj storiti z rezultati in analizami nacionalnega preverjanja znanja.

Z ministrstva sporočajo, da so dobrodošle tudi ostale pobude in razmisleki, ki se nanašajo na NPZ.

Od 21. septembra do konca oktobra 2015 ministrstvo odpira razpravo o NPZ. Mnenje lahko oddate na spletni strani SIO – Slovensko izobraževalno omrežje: url.sio.si/npz15. V ta namen so oblikovali tudi elektronski naslov npz.mizs@gov.si, kamor je mogoče pošiljati mnenja in predloge o NPZ, ki jih bodo sproti objavljali na spletni strani ministrstva. 

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)