Skoči na glavno vsebino

Dokumentarec Žejni svet znova na portalu Arnes Video

četrtek, 5. 11. 2020 19:27

Spomladi smo osnovnim in srednjim šolam v tednu, ko smo obeležili svetovni dan Zemlje, omogočili ogled dokumentarnega filma Žejni svet. Film, ki ga je ustvaril priznani režiser in fotograf Yann Arthus-Bertrand, je na portalu Arnes Video zabeležil več kot 180.000 ogledov.

Zdaj si lahko, po zaslugi sodelavcev Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani in Arnesa, dokumentarec znova brezplačno ogledate na portalu Arnes Video. S strani avtorjev smo dobili pravice za javno objavo, šole pa ga lahko vnovič uporabijo za širjenje obzorij med poukom.

Tudi na konferenci Mreža znanja bomo predstavili zgodbo o izjemnem uspehu filma na slovenskih šolah.

Skrivnostni svet celinskih voda

Yann Arthus-Bertrand je svetovno znani francoski fotograf in režiser, čigar zaščitni znak so odlični posnetki Zemlje iz zraka. Je ustanovitelj fundacije GoodPlanet, ki s številnimi projekti izobražuje o okoljski problematiki in dviga zavest o pomenu ohranjanja narave in trajnostnega družbenega razvoja.

Žejni svet, ki je posnet v okoli 20 državah, razkriva skrivnostni in navdušujoči svet celinskih voda skozi spektakularne zračne posnetke narejene v težko dostopnih in redko posnetih krajih, kot sta denimo Južni Sudan ali Severni Kongo. Posnetki nam omogočajo odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda. Izjemni zračni pogled na svet se združuje s trdo vsakodnevno realnostjo vseh tistih ljudi, ki jim vode primanjkuje in ki zaradi njenega pomanjkanja celo umirajo, ljudi, ki so vključeni v vsakodnevno bitko, da bi vodo dobili, jo prečistili ali jo pripeljali do tistih, ki jo potrebujejo.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)