Skoči na glavno vsebino

Do osebnega digitalnega potrdila na Arnesu

sreda, 21. 9. 2016 8:00

Arnes_osebno-digitalno-potrdilo_digicert_SSL_iStock_000063945513_Large_500Osebna digitalna potrdila uporabljamo za identifikacijo posameznika, saj v primerjavi z overitvijo z uporabniškim imenom in geslom zagotavljajo dodatno verodostojnost. Običajno jih uporabljamo za avtentikacijo uporabnika, podpisovanje in kriptiranje elektronske pošte in digitalno podpisovanje dokumentov.

Na Arnesu uporabnikom nudimo možnost pridobitve osebnih potrdil SSL pri digitalnem overitelju DigiCert.

Zasebna in varna komunikacija prek elektronske pošte

Z osebnimi digitalnimi potrdili zagotovite, da komunikacija resnično poteka med naslovnikom in pošiljateljem. Digitalno podpisana elektronska sporočila niso dovzetna na napade s posrednikom in na prisluškovanje, saj jih ni mogoče prestreči in dešifrirati.

Z digitalnim podpisom zagotovite pristnost pošiljatelja in identičnost sporočila med vsemi vključenimi v komunikacijo. Kriptiranje omogoči, da bo sporočilo lahko prebral le namenjeni naslovnik, saj bo to v primeru prestrezanja podatkov postalo neuporabno.

Digitalno podpisovanje dokumentov

Tako kot elektronska sporočila lahko podpišete tudi dokumente (Word, Excel …). S tem potrdite identiteto podpisnika dokumenta in zagotovite avtentičnost in integriteto dokumenta. Vse nadaljnje spremembe dokumenta podpis izničijo.

Pogoj za uporabo osebnega digitalnega potrdila je ta, da matična organizacija uporabnika podpiše sporazum TCS in uredi AAI-račun. Več podrobnosti o osebnih digitalnih potrdilih si lahko preberete tukaj.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)