Skoči na glavno vsebino

Do kolesarskega izpita najhitreje z Arnes AAI

torek, 16. 2. 2016 8:00

kolesar_Arnes_AAIKolesarski izpit je prvi izpit, ki ga lahko opravi otrok in prvi dokument, ki otroku daje samostojnost. Z izpitom učenec dobi pravico, da gre sam na cesto in hkrati odgovornost za varno sodelovanje v prometu. Zato je za učenca na njegovi poti razvoja izredno pomemben.

Do kolesarskega izpita prek spletne učilnice

Z letošnjim šolskim letom lahko učenci osnovnih šol opravljajo kolesarski izpit prek spletne učilnice Kolesar. Za prijavo v storitev vsak učenec potrebuje svoj AAI-račun (NetID), ki mu ga mora dodeliti njegova šola.

Pridružite se Federaciji ArnesAAI

Na Arnesu smo poenostavili postopek, s katerim se šole pridružijo v Federacijo ArnesAAI in na ta način omogočijo svojim učencem pridobitev AAI-računov. Vse kar morajo storiti je, da podpišejo Sporazum o članstvu v omrežju ARNES in ga pošljejo po pošti. Šole nato nemudoma dobijo dostop do orodja za upravljanje identitet – SIO.MDM, kamor vpišejo ali uvozijo svoje učence in jim s tem ustvarijo AAI-račune.

Spletna učilnica z naborom že poznanih aplikacij za kolesarje

Učenci se lahko z ustvarjenimi računi prijavijo v storitev Kolesar, poleg tega pa dobijo dostop tudi do mnogih drugih storitev omrežja ARNES. Kolesar je spletna učilnica, ki ponuja nabor že poznanih aplikacij za kolesarje. Vizualno so se aplikacije sicer prilagodile sistemu spletne učilnice, funkcionalnost pa je podobna prejšnji aplikaciji, medtem, ko je vsebinski del (S kolesom v šolo) ostal nespremenjen. Tako v spletni učilnici lahko opravljate:

  • simulacijo oziroma testiranje kolesarja,
  • teoretični in praktični del kolesarskega izpita,
  • teoretični in praktični del tekmovanj.

Kolesar je e-storitev, ki je bila razvita v okviru projekta e-Šolska torba, v katerem sta sodelovala ZRSŠ in Arnes.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)