Skoči na glavno vsebino

Brezplačni odprti spletni tečaj o varni rabi interneta in naprav (11. 3. 2015)

sreda, 4. 2. 2015 9:36

Vabimo vas, da se nam 11. marca 2015 pridružite na ponovitvi Arnesovega spletnega tečaja o varni rabi interneta in naprav (MOOC-V), na katerega se je v novembru 2014 prijavilo prek 750 udeležencev, skoraj 400 pa se jih je udeležilo tudi delavnice v živo. Tudi tokrat boste svoje aktivnosti lahko prilagajali svojim željam in potrebam ter se znotraj tečaja izobraževali v sredo popoldne, torek dopoldne ali v nedeljo zvečer. Torej takrat, ko bo vam to najbolj ustrezalo.

Na izobraževanju se boste seznanili s pastmi, ki jih prinašajo internet in sodobne tehnologije ter izvedeli, kako se pred njimi lahko zaščitite. Spoznali boste, da na spletu morda objavljate več, kot si želite ter se seznanili z vplivom sodobnih tehnologij na zdravje in okolje. Kraja gesel, virusi, phishing, spletne prevare, družbeni mediji in zasebnost, spletno vrstniško nasilje, odvisnost od spleta oz. tehnologij – to je le nekaj tem, s katerimi se boste na izobraževanju lahko podrobneje seznanili in posledično splet uporabljali varneje.

Udeleženci, ki boste uspešno zaključili spletni tečaj, boste prejeli Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«, če pa se boste udeležili še delavnice, pa tudi potrdilo o udeležbi na izobraževanju v trajanju 16 ur.

Predlagamo vam, da se na tečaj vključi čim več udeležencev z vaše organizacije, saj bodo tovrstna znanja vam in vašim sodelavcem koristila tako na delovnem mestu kot tudi doma. Udeležba na spletnem tečaju je za vse uporabnike brezplačna, prav tako bomo v Ljubljani izvedli vsaj 3 brezplačne delavnice, ki so pogoj za pridobitev potrdila o udeležbi.

Prijava na tečaj in dodatne informacije o izobraževanju: mooc.arnes.si.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)