Skoči na glavno vsebino

Arnes soustvarja SIRikt

petek, 13. 4. 2018 8:50

Mednarodna konferenca SIRikt bo potekala v četrtek 19. in v petek 20. aprila, v Termah Olimia v Podčetrtku. Letošnji moto konference je »skupaj v izzive«, ki jih postavlja pedagoška praksa na področju razvoja digitalnih kompetenc. Zanimivo dogajanje bodo popestrila tudi Arnesova predavanja.

Arnesova misija #sirikt

Na otvoritvi bo udeležence nagovoril direktor Arnesa, Marko Bonač, ki bo predstavil program SIO-2020. Arnes v sklopu tega programa na vzgojno-izobraževalnih zavodih gradi napredna brezžična omrežja, zavodom sofinancira nakup opreme IKT in ustvarja nove e-storitve in e-vsebine. Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Letošnja konferenca SIRikt zajema tri tematske sklope: raziskovalci lastne prakse, igrifikacija in digitalni razkorak.

Učitelji predstavijo dobre prakse

V četrtek, 19. aprila, bodo primere dobrih praks pri uporabi sodobne tehnologije v izobraževalne namene predstavili učitelji. Med 11:15 in 12:30 bo potekala izmenjava dobrih praks v obliki tržnice idej.

Boris Volarič bo predstavil, kako lahko z uporabo značk v spletnih učilnicah (Arnes Učilnice) spodbujate in spremljate učenje.

Predavanje Simona Dražiča in Maje Vičič Krabonja vas bo v nadaljevanju popeljalo na lov za izgubljenim znanjem s pomočjo videa na mobilnih napravah.

Saša Divjak pa bo prikazal, kako je pouk lahko igriv s pomočjo Klikerja.

Od ideje in gibanja do projekta in novih izziviov

Istočasno bo v dvorani Rosa potekal tematski dogodek posvečen programu SIO-2020, ki ga bo moderiral Tomi Dolenc. Alenka Starc, Arnes, Alenka Šverc, ZAMS, Sebastjan Čagran, Šola za ravnatelje, Janez Čač in Borut Čampelj, MIZŠ, bodo predstavili razmišljanje o tem, kakšno šolo želi soustvarjati pogram SIO-2020 in sinergije z drugimi projekti Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Janko Harej bo predstavil, kakšna je vizija portala SIO, in razložil ali gre za idejo, gibanje, projekt in spregovoril tudi o izzivih, ki se pojavljajo ob delovanju portala.

Dogodek bosta nadaljevala Bogomir Marčinković in Ingrid Možina Podbršček, ki bosta predstavila nov spletni seminar, MOOC, namenjen ravnateljem, ki prinaša nova znanja o upravljanju zavodov.

V dvorani Breza se boste lahko udeležili tudi zaključka spletnega tečaja MOOC-V o varni rabi interneta in naprav, ki ga bo vodila Maja Vreča.

O odvisnosti od tehnologije, spletni pismenosti in varnosti na spletu

Od 17:15 do 18:45 boste lahko v dvorani Sotelia – Primula 2 spremljali predavanja o aktualnih tematikah, ki jih bosta moderirala Tomi Dolenc in Ingrid Možina-Podbršček.

Miha Kramli, terapevt in vodja Klinike za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti bo predstavil vse obraze odvisnosti virtualnega sveta, Domen Savič pa nam bo zaupal, zakaj je biti medijsko pismen državljanska dolžnost. Maja Vreča bo za konec pokazala še, kako na Arnesu gradimo varne MOST-ove.

Na drugi dan konference tudi o listovniku in skupnosti SIO

V petek, 20. aprila, boste slišali glas učitelja, Gregorja Anželja, ki bo predstavil ocenjevanje Mahara e-listovnika v e-učilnici Moodle, v dvorani Rosa pa bo Damjana Šajne pripravila delavnico o skupnosti SIO, kjer bo pokazala zadnje novosti in zanimivosti.

Na 11. mednarodni Konferenci SIRikt (Splet izobraževanja in raziskovanja z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo) se bodo znova srečali in delili svoje izkušnje uporabe IKT vzgojitelji, učitelji, ravnatelji, univerzitetni profesorji, raziskovalci, študenti, učenci in najrazličnejši strokovnjaki na področju izobraževanja ter drugih znanosti.

Na konferenco SIRikt se lahko prijavite tukaj.

Veselimo se srečanja z vami. Vabljeni tudi na stojnico Arnesa, kjer bomo za vse obiskovalce pripravili zanimive izzive, vsebine in prijetno poklepetali z vami.

Preberite še:

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)