Skoči na glavno vsebino

Arnes na svetovnem kongresu OER

sreda, 13. 9. 2017 15:32

V Ljubljani je v Cankarjevem domu od 18. do 20. septembra potekal 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih.

Arnes je na kongresu predstavljal storitve, ki tvorijo ekosistem IKT za izobraževanje, raziskovanje in kulturo. Poseben poudarek pa je bil posvečen primerom dobrih praks, kot sta brezplačni odprti spletni tečaj o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOOC-V in Slovensko izobraževalno omrežje – SIO.

Oglejte si predstavitveni letak za odprti spletni tečaj o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij.

Pet let po prvem kongresu, ki je bil leta 2012 v Parizu, so imeli udeleženci ljubljanskega kongresa priložnost za pregled implementacije Pariške deklaracije ter za razpravo o uporabi prosto dostopnih izobraževalnih virov pri uresničevanju razvojnih ciljev na področju odprtega izobraževanja.

Virtualni del svetovnega kongresa OER

Virtualni del svetovnega kongresa OER bo potekal na mobilnih platformah Android in iOS, trajal bo vse do konca leta 2017. Gre za dober primer sodobne izvedbe vse-vključujočega odprtega izobraževanja ter sodelovanja. Brezplačno je dostopen vsem posameznikom in organizacijam, ki si želijo dogajanje na kongresu ogledati na daljavo, v njem aktivno sodelovati, ali v virtualnem razstavnem prostoru predstaviti dejavnosti in rešitve na področju odprtega izobraževanja in OER.

Vabljeni ste, da se prijavite v virtualni kongres, ga spremljate na daljavo in aktivno sodelujete na naslovu https://oer.mitv.si ali prek mobilnih aplikacij za Android in iOS.

Naročite se na RSS obvestila

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)