Skoči na glavno vsebino

V Pragi lahko prek brezžičnega omrežja Eduroam brezplačno dostopate do interneta tudi na železniški postaji

ponedeljek, 26. 10. 2015 9:37

V Pragi lahko prek brezžičnega omrežja Eduroam brezplačno dostopate do interneta tudi na železniški postaji

sreda, 22. 10. 2014

Varna brezžična omrežje Eduroam za dostop do interneta uporabljamo večinoma na šolah, fakultetah in raziskovalnih inštitutih doma in v tujini, a se Eduroam širi tudi izven zidov izobraževalnih in raziskovalnih organizacij. Tako boste na Češkem do interneta prek omrežja Eduroam lahko dostopali tudi na železniških postajah.

Češka raziskovalna in izobraževalna mreža CESNET, s katero je Arnes povezan v najzmogljivejše raziskovalno in izobraževalno omrežje ​GÉANT, bo s pilotnim projektom Eduroam sprva omogočila na dveh večjih železniških postajah. V primeru dobrega odziva uporabnikov, pa se bo storitev razširila tudi po drugih čeških mestih. Seveda se boste ob obisku Prage prek omrežja Eduroam v internet brezplačno lahko povezali tudi uporabniki Eduroama iz Slovenije.  

Več o češkem pilotnem projektu si lahko preberete na spletni strani CESNET, več o samem omrežju Eduroam ter preko 5000 lokacijah v 69 državah, prek katerih lahko brezplačno brezžično dostopate do interneta, pa na portalu Eduroam.

Pomoč uporabnikom

01 479 88 00
(delavniki, 8:00–16:00)